top of page

REVIEWS

Sound of Music, Malmö Opera

”...framför allt är det Frida Modén Treichl som lyfter sin Maria från det outhärdligt präktiga till ett slags rastlös Pippi Långstrump i flätor som hon sedan skär av i en scen som snuddar vid Lucia di Lammermoor. Hon studsar i soffor, är inte perfekt. Men sången är kristallklar.”

Hanna Höglund, Expressen

Sound of Music, Malmö Opera

Det är nio år sedan Frida Modén Treichl gjorde Maria på Uppsala stadsteater,i en uppsättning av Ronny Danielsson som var mer vågad än den han har gjort på stadsteatern i Stockholm nu i höst. Hon var bra redan då, men i Malmö träder Frida Modén Treichl fram som fullfjädrad musikalartist, med underbart klar och vacker klang. Hennes Maria är en tuffing, som redan från början har stark integritet och personlighet.

Bo Löfvendahl, SvD

Sound of Music, Malmö Opera

Frida Modén Treichl gestaltar en närmast sensuell fräulein, som rullar omkring bland molnen och kommer sent till aftonsången. Det här är en Maria i mellanregistret, där rösten är en bred och mäktig fors snarare än den porlande bäck som brukar prägla rollen.

Kristina Lindquist, DN

Above all this, Gävle Teater

Fridas berättelse och självklara scenkarisma fångar publiken som än applåderar och visslar, än sitter gripen och tyst.

Camilla Dal, Gefle Dagblad

Chess, Kristianstads Teater

Frida Modén Treichl river välförtjänt ner applåder så fort hon öppnar munnen i sång, inte minst i partynumret Lämna inga dörrar på glänt och i Inte jag. Hon gör Florence till en intensivt utlevande, sorgsen och passionerad kvinna på gränsen till nervsammanbrott.

Yvonne Erlandsson, Skånska Dagbladet

 

Fun Home, Kulturhuset Stadsteatern

Frida Modén Treichl bottnar fint i den nutida Alison med pondus, klang och coolness.

Kristina Linquist, Dagens Nyheter

American idiot, Cirkus Stockholm

”Viktor Norén är självklar i huvudrollen. Har allt som krävs; utseendet, utstrålningen och rösten/..../ Samma sak gäller Frida Modén Treichl. Har mer erfarenhet från musikaler, men sjunger framför allt så bra att man längtar efter en riktig rockskiva med henne.

Jan-Olov Andersson, Aftonbladet

 

Blodsbröder, Malmö Opera

”Och nykomlingen Frida Modén Treichls komiska timing och senare mycket gripande porträtt av en den sårade Linda är sannerligen en prydnad för vilken karriär som helst.” 

Fredrik Fischer, Tidskriften Opera

 

Spring Awakening, Malmö Opera

”Frida Modén Treichl som den unga och kärlekskranka Wendla pendlar trovärdigt mellan rädlsa och trånsjuka i sitt dömda förhållande med den självsäkre och intelligenta Melchior...”

Torgny Nilsson, Helsingborgs Dagblad

 

West Side Story GöteborgsOperan

”...i övrigt är hela ensemblen ytterst professionell, med Frida Modén Treichls säkra Anita i spetsen.”

Bo Löfvendahl, Svenska Dagbladet

 

Sound of Music, Uppsala Stadsteater

”En hel del kommer också från Frida Modén Treichl, en ovanligt frejdig och rättfram Maria som kommer stegande direkt från klostret till kapten von Trapp och hans moderlösa barn. Kamratligare guvernant har man sällan sett. Mest trovärdig är hon i sina bestämda stunder, lysande stark både till personlighet och röst. ”

Bo Löfvendahl, Svenska Dagbladet

 

West Side Story, GöteborgsOperan

"De intressantaste artisterna hittar man i rollerna runtom turturduvorna: Anita, Bernardo och Riff. Frida Modén Treichl, Giovanni Bucchieri och Denny Lekström är tre särpräglade scenpersonligheter som äger scenen med särskilt självförtroende. Bara sättet de går på, med betvingande sug i blicken och menande gestik."

Gunilla Brodrej, Expressen

 

American idiot, Malmö Opera

”Philip Zandéns regi...tar fasta på riot grrrl-potentialen hos de problematiskt perifera kvinno­gestalterna. Inte minst hos Johnnys flickvän Whatsername (Frida Modén Treichl)”

Johanna Paulsson Dagens Nyheter

 

West Side Story, Uppsala Universitet

”...imponerar stort, tillsammans med Frida Modén Treichl, som spelar Anita med glöd och självsäkerhet.”

Karin Andersson, Uppsala Nya Tidning

 

The Wedding Singer, Värmlandsoperan 

”.....har bra klös i rösten och likaså Frida Modén Treichl som Robbans flickvän, som också överraskar med vighet och akrobatik.”
Lars Johansson, Värmlands Folkblad

 

Sound of Music, Uppsala Stadsteater

”Frida Modén Treichl är en barnsligt sprallig men samtidigt vän Maria”

Johan Sjögren, Uppsala Nya Tidning

bottom of page